Niemand heeft het eeuwige leven maar deze gewoontes gaan je helpen ouder te worden

5: Neem een hond of kat

Maar dit kan ook een ander huisdier zijn. Een huisdier zorgt voor meer ritme en dit is extra het geval bij een hond. Deze moet je in de avond vaak nog uitlaten waardoor je leven gestructureerder wordt en een beetje structuur in je leven is voor je gezondheid ook belangrijk. En door het uitlaten ben je ook zeker een half uur per dag aan het lopen en zo zorg je ook dat je voldoende beweegt.

6: Eet walnoten

Walnoten zitten boordevol gezonde vetten. Tegenwoordig hoor je vaak dat vetten slecht zijn maar dit gaat over de verzadigde vetten. Gezonde vetten vind je in noten, avocados en vette vis en gezonde vetten zijn noodzakelijk voor het optimaal presteren.

Advertisement

7: Probeer alcohol en roken te vermijden

Dit is wellicht een lastige en waarschijnlijk weet je dit al maar roken en drank zijn beide killers voor je lichaam. En roken nog meer dan alcohol. Een paar glazen alcohol per week is zeker niet erg en mocht je van rode wijn houden op zijn tijd dan moet je hier zelfs niet mee stoppen. 1 rood wijntje per dag heeft zelfs veel gezondheidsvoordelen! Maar andere soorten drank kun je het best niet te veel nuttigen.

8: Probeer meer te lachen! 

Dit is misschien wel de makkelijkste maar wordt toch vaak vergeten. Dit heeft veel meer voordelen dan je denkt. Als je lacht produceert je lichaam bepaalde geluksstofjes waardoor je je blij voelt en dit vermindert je stress aanzienlijk. En zoals je waarschijnlijk al weet is stress een van de slechtste dingen voor je lichaam. Het leven is tegenwoordig enorm hectisch maar deze tips helpen je in ieder geval om zo gezond mogelijk te leven.

De garantie op een langer leven heb je nooit maar je kunt je lichaam zeker wel een handje helpen. Vond je dit artikel nuttig? Deel het dan zeker met je vrienden!

Advertisement