Dit zijn de de populairste wintersport bestemmingen in Europa

De beste wintersport bestemming in Europa is naar ons idee Les Trois Vallees in Frankrijk. Zowel beginners als gevorderden kunnen kunnen hier goed uit de voeten. In totaal is hier meer dan 600 kilometer piste en is hiermee ook gelijk het grootste skigebied ter wereld. Les Trois Vallees bestaat uit 3 dorpjes waarvan de bekendste waarschijnlijk Val Thorens is. Dit is een erg gaaf skigebied waar je je ook goed kan vermaken met apres ski.

Advertisement

Op nummer 2 vinden we Ischl in Oostenrijk. Dit is de populairste wintersportbestemming van Oostenrijk en dat is niet voor niets. Meer dan 200 kilometer piste biedt enorm veel perspectief voor de wintersport liefhebbers. Het skigebied staat ook bekend om de vele langlauf pistes en die zijn ook erg populair. In het hoogseizoen kan het in Ischl wel extreem druk worden maar je krijgt er ook zeker veel voor terug.

Op nummer 3 vinden we het plaatsje Gerlos in Oostenrijk. Deze plaats is ook erg populair onder meer door de grote sneeuwzekerheid van het gebied. Dit is erg belangrijk voor mensen omdat wintersport over het algemeen erg duur is en mensen niet het risico willen lopen dat er weinig sneeuw ligt en ze niet kunnen skiën.