Last van huisstofmijt? Probeer deze tips eens!

1. Niet opdekken
We hebben geleerd om meteen je bed op te dekken, maar wacht daar vooral even mee! Wanneer je dit meteen doet wanneer je net wakker bent krijgt je matras geen kans om te luchten. Hierdoor blijft hij vochtig en dit is een goede voedingsbodem voor huisstofmijt. Zet de ramen open, ga douchen, ontbijten, en maak je bed pas op net voordat je weg moet.

--Advertisement--

2. Kussens
Doordat we veel vocht verliezen tijdens de nachtrust zitten ze ook graag in je kussen. Klop sowieso je kussen iedere ochtend goed uit voor je ze laat luchten. Maar de beste tip is de volgende; stop ze regelmatig voor 10 minuten in de droger! Door de warmte gaat de huisstofmijt snel dood. Dit trucje werkt ook met de vriezer, laat je kussen daar alleen wat langer in liggen.

3. Schoon bed
En de laatste tip is vervang regelmatig je beddengoed. Minstens één keer per week. Doordat we ongeveer een halve liter vocht per nacht verliezen gaat dit in je beddengoed zitten. Was daarom je dekbed en slopen op minimaal 60 graden en zo ben je verzekerd van een huisstofmijt vrij bed!

Heb jij iets aan deze tips gehad? Deel ze dan verder met je vrienden!