Kitzsteinhorn nieuwe lift

Al meer dan 20 jaar is dit een idee onder de inwoners van Kaprun in Oostenrijk. Namelijk het verbinden van de gletsjer (Kitzsteinhorn) met de familie skiberg Maiskogel in Kaprun.

Advertisement

Nu is het eindelijk zo ver en is de bouw al over de helft. Verwacht wordt dat eind 2019 de lift in gebruik zal worden genomen en dit wordt dan ook de duurste lift van Oostenrijk. De kosten zullen ongeveer uitkomen op 80 miljoen euro. De lift wordt meer dan 4 kilometer lang en krijgt een capaciteit van meer dan 2500 personen per uur.

Dit is voor de inwoners van Kaprun een wens die uitkomt aangezien het skigebied zeer waarschijnlijk nog een stuk populairder gaat worden omdat het skigebied nu een hoger aantal piste kilometers krijgt. Dit komt omdat de 2 gebieden nu als ware worden samengevoegd. Erg positief dus voor de inwoners.

Beneden bij de maiskogel komt er een enorme parkeerplaats die ruimte gaat bieden voor ongeveer 3000 auto’s. Die moesten eerst door Kaprun richting de gletsjer rijden en dit veroorzaakte iedere keer in het hoogseizoen kilometers lange files. Die zijn nu als het goed is verleden tijd en daar zijn de inwoners erg blij mee.